Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Ziggo hervat uitrol gigabit-internet in Rotterdam Hoogvliet

Ziggo heeft de uitrol van gigabit-internet via coax weer hervat in Rotterdam. Het gebied Rotterdam Hoogvliet wordt nu als eerste aangesloten.

In Hoogvliet zal de komende weken onder andere een Ziggo serviceteam klaarstaan om op de meest persoonlijke manier vragen te beantwoorden. Vanaf 15 september, als de rest van Rotterdam volgt, zijn er bij elkaar al meer dan 1 miljoen gigabit-aansluitingen. Dat zijn ruim 370.000 huishoudens en zakelijke klanten in Rotterdam die dan kunnen overstappen op deze snelle internetverbinding.

Ziggo zou aanvankelijk op 24 maart van dit jaar al starten met het aanbieden van supersnel internet met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde in Rotterdam, Vlaardingen, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg. Waarschijnlijk heeft de coronacrisis de planning vertraagd.

In 2019 werd het Rotterdamse kabelnetwerk technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 560.000 nieuwe connectoren en vervingen ruim 53.000 aansluitkabels in 29.214 straatkasten. Bij elkaar meer dan 70 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales. Dankzij al deze vernieuwingen wordt supersnel internet niet per straat of wijk beschikbaar, maar schakelt Ziggo in één keer hele steden of regio’s aan.

Ziggo’s nieuwe abonnementsvorm ‘GIGA’ bestaat uit internet downloadsnelheden tot 1 Gbps met een uploadsnelheid van 50 Mbps upload.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.