Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Ziggo rolt gigabit-coax uit in Bergen op Zoom en Haarlemmermeer

Ziggo heeft zijn opgewaardeerde coax-netwerk verder uitgebreid naar Haarlemmermeer en Bergen op Zoom. Inwoners van beide gemeenten kunnen nu via Ziggo downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde krijgen.

Afgelopen tijd werd het kabelnetwerk van Haarlemmermeer technisch voorbereid op gigabit-internet. Bij elkaar is er meer dan 5 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales aangelegd. De nieuwe snelheid is nu beschikbaar voor de circa 32.000 inwoners in Haarlemmermeer.

Dat geldt ook voor de 35.000 inwoners van Bergen op Zoom. Daar werd de laatste maanden eveneens meer dan 5 kilometer nieuwe netwerkkabels gemonteerd in straatkasten en wijkcentrales. Verder zijn nieuwe aansluitkabels in de straatkasten nodig om de coax-technologie op te waarderen tot DOCSIS 3.1.

Ziggo belooft dat de gigabit-snelheid ‘in de loop van 2022’ voor alle huishoudens met een Ziggo-coaxaansluiting beschikbaar zal zijn. Overigens blijft de uploadsnelheid bij het Giganet-abonnement van Ziggo gewoon beperkt tot 50 Mbps.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.