Nieuws

Ziggo wil naar 1 Gigabit internet vanaf 2020

VodafoneZiggo gaat de komende twee jaar geleidelijk stoppen met het aanbieden van analoge tv. Het bedrijf bereidt een overgang voor naar nieuwe technologieën waarbij ook de internetsnelheid vanaf 2020 zal worden verhoogd tot 1 gigabit per seconde.

Dat blijkt uit de woorden van Jeroen Hoencamp, directeur VodafoneZiggo, tijdens de aankondiging van het stoppen met analoge tv. De overgang naar volledige digitale tv is volgens Ziggo nodig om ‘de deur voor de technologieën van de toekomst open te zetten’.

Volgens Hoencamp wil het bedrijf vanaf 2020 een nog verder ontwikkeld ‘next generation network’ kunnen aanbieden. “Daarbij zal de klant straks nauwelijks meer merken dat zijn apparaten schakelen tussen vast internet, wifi en mobiel internet. Altijd en overal online zijn wordt via ons netwerk nóg stabieler, slimmer en sneller, met internetsnelheden tot 1 gigabit per seconde”, aldus Hoencamp.
Op dit moment heeft het snelste internetpakket voor consumenten bij Ziggo een downloadsnelheid van 400 Mbit/s en een upload van 40 Mbit/s. Toch zijn die hogere snelheden nodig omdat de databehoefte van Nederland exponentieel groeit, erkent Hoencamp.

Omschakeling

Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al volledig digitaal tv. De klanten die nog wel een analoog pakket van Ziggo hebben, worden ruim van tevoren door Ziggo geïnformeerd over de omschakeling.

Volgens Ziggo is er een eenvoudige test om te zien of een tv al over is op het digitale signaal. Als de Ziggo-klant op kanaal 14 de zender Ziggo Sport ziet, dan kijkt hij al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog.

foto: Ziggo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.