Nieuws

Ziggo wil niet met UPC fuseren

Ziggo wil naar de beurs, maar het bedrijf is niet uit op een fusie met UPC. Dat heeft topman Bernard Dijkhuizen gezegd in het Financieele Dagblad.

Ziggo, dat met 3 miljoen klanten het grootste kabelbedrijf is van Nederland, kondigde deze week zijn plannen voor een beursgang aan.

Analisten houden er echter rekening mee dat UPC-eigenaar Liberty Global vlak voor de beursgang alsnog een bod op de aandelen zal uitbrengen. Dat deed het ook toen de eigenaren van de Duitse branchegenoot KBW in 2011 beursplannen hadden aangekondigd.

Maar in de krant ontkent Dijkhuizen dat er fusiegesprekkken plaatsvinden tussen Ziggo en UPC. Een fusie tussen de twee grote kabelaars lijkt niettemin logisch: de bedrijven hebben allebei geen landelijke dekking, en werken al samen met de mobiele infrastructuur die ze vermoedelijk wel zullen delen. De belangrijkste concurrent KPN heeft wel landelijk bereik, maar worstelt met een sterk verouderde ADSL infrastructuur, aldus het FD.

KPN investeert slechts voorzichtig, via Reggefiber, in de aanleg van glasvezel. De kabelsector investeerde deze eeuw circa 5 miljard euro in de modernisering van het kabelnetwerk.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.