Nieuws

Zorgklanten melden problemen met glasvezel in Helmond

zorg-rolstoelEen aantal hulpbehoevenden in Helmond kan al wekenlang geen gebruikmaken van hun alarmeringsapparatuur die is aangesloten op het gloednieuwe glasvezelnetwerk.

Het betreft een onbekend aantal zorgklanten in woonzorgcentra in de wijken Brouwhuis en Rijpelberg die onlangs zijn overgestapt op het glasvezelnetwerk van Breedband Helmond.

Volgens het Eindhovens Dagblad werkt de alarmeringsapparatuur van Savant niet goed op het nieuwe netwerk omdat het geen verbinding kan maken met het glasvezelmodem dat gebruikt wordt. Daardoor krijgt de meldbank van Savant geen signaal binnen.

Volgens de zorgorganisatie is het een technisch probleem dat niet op korte termijn verholpen kan worden. Voor zover bekend zijn er drie meldingen geweest waarbij het alarmsysteem niet heeft gewerkt. Het zou niet tot ongewenste noodsituaties hebben geleid, aldus de krant.

Deze week wordt nog onderzocht om hoeveel gedupeerden het precies gaat. De zorgklanten die onlangs op glasvezel zijn overgestapt, krijgen van E-Quest, eigenaar van het Helmondse glasvezelnetwerk, de mogelijkheid om naar een andere provider over te stappen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.